Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Sunday, January 16, 2011

[ Superhuman ]

salam~

good morning everyone! happy weekend! wahh. :)

i know this is not the best time to post this which supposedly have been posted berhari-hari yang lepas. unlucky, things just going past and past with the busyness. itu ini kena buat to settle everything! penat. niat ada kuderatnya sahaja yang tiada. sobs. :'( tapi hari ni tak. kuderatnya ada jadi jangan lepaskan. time is too precious to let it go just like that. owyeahh! ;p

and perlu ditekankan di sini, this is a special entry to appreciate those whoever yang sangat buat diri ini terasa bermakna to the precious moment of my TWENTIETH! :')

1. when i got presents from izzul. tak pernah terlintas i will have such a great wishes. nak tengok ada dekat post yang lepas. malu malu tak habis habis. siapa rasa menyampah tutup hidung! :p see this.

2. for one night, it reached about 50 messages dalam satu masa yang saya dapat which is on 12 am 5 january 2011! i just wonder. betul! tak pernah parnah sampai ada yang tak pernah pernah text me before pun wish through sms kalau through fb no wonder lah kan. huu. until i got one of the messages which wrote like this.

" Today is bobo's birthday... can you do me a favor? please send this line to bobo at 0176******... at this midnight! Happy Birthday! May all the wish come true, and hoping you and izzul will live happiness together and forever, selamat dunia akhirat. moga korang dapat bagi sedikit masa dan kredit... maaf menyusahkan... takde paksaan ;-) "

and after that i got text by text which then wrote the same. tapi yang satunya, siap tulis lagi "ni kitorang kena paksa hantar tau dari ehem ehem. hehe". tett! HAHA. ;P it was fun and sweet. don't you think? aww~ malu i. >,< dan selepas itu plus dapat wish from the old friends yang sangat sangat saya hargai. yang paling tak disangka, when En. Bukhari (pegawai komander uitm melaka) pun hantar wish jugak through sms. whoaa! (sampai pegawai pun ada jugak dihantarnya, ohh dear) with love, thank you very much everyone.

3. then i got a call that night, dengar suara izzul dan selepas itu..... tiba-tiba suara lelaki ramai ramai singing HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ohh guys. :) they are all, komander lelaki di uitm melaka termasuklah junior junior komander ada jugak, sempat lagi cakap dengan seorang demi seorang walaupun tak kenal. malu okay, siapa je lah saya. :) izzul islam is really really driving me crazy that night dengan semua yang dia buat. ;DD

4. pagi, 5 january 2011. wani text me and asked untuk menemaninya makan kfc di luar and i was okayy sebab takde apa pun malam tu. dipendekkan cerita, sampai di kfc, tiba-tiba dengar suara menjerit nama saya. FARAHHH!!! it was mirul. dalam kereta dengan sayda his gf. ;) frankly, dalam fikiran terlintas jugak is this jumpa mirul sebab dirancang or memang secara tak sengaja terserempak? but i am more to tak sengaja terserempak because saya sangat sangat tidak terlintas akan ada 'apa-apa'.

sampai lah masuk dalam kfc, about 15 peeps there yang saya pun tak tahu macam mana boleh diorang ada kat situ jugak. ieda, yana, anis, kuku, intan, dayah, izznie, odi, bedoi, jaafar and so on. ya Allah! there are all there for my birthday. ;) terharu tak? ;p tak tahu how to describe but i am really really appreciate that. :') thanks wani for the key-chain and fyi, the master mind is yana and wani. kind of surprise jugak when tengah sembang-sembang tiba-tiba keluar kek and birthday song from them. masyaAllah. mana tak terharunya. :')



nak tengok gambar lain di fb okayy :)) see this.

5. the next i got a text from fiqafiqi wehee told that she wants to come to shah alam. dipendekkan cerita lagi, we met! hee, lama dah tak jumpa. happy! happy! happy! tengah pilih pilih shawl saja saja nak menghabiskan duit suddenly fiqa menawarkan diri nak bayar. wohoo~ she bought me shawl as a present. thanks sweetie. ;))


*fiqa bertudung hitam disebelah kanan saya ;)

6. lastly, mak abah ayu datang di shah alam melawat dan makan! penutup yang bermakna kan. love them so much. ;D

7. ohh nak selitkan jugak, malam last for the free call. i call ciki in melaka, and the phone were pass from one person to another. sempat jugak cakap dengan sorang sorang. my adik-beradik komander in melaka. rinduu! sampai ciki cakap, "phone aku ni memang public phone ko kan" HAHA. kind of. miss yah ;p

okayy lengkap!

7 things i love about my 20th birthday. ;)

2 decade survive in this wonderful world, semakin saya sedar i also have wonderful people around me! :D thank you very much. no words to describe. have a nice day everyone. semoga diberkati semuanya. amiinn ;D

lots of love,
Farah Azieka Nasir :')

sekian.

4 comments:

senorita. said...

heee.me too kan! wonderful jugak kan! hee

yanti ahmad said...

ieda text me that day ckap nk bwt surprise ! omg ! sgt jeles ble ieda bgtau ! grrr

btw, have u received surat cinta from me ? hmm

happy bday again !

nurulain said...

jealousnye surprise party tu.wishing that i can be there.:(

i miss you!

ehem,izzul is soooo sweettt!;p

FarahAzieka Nasir said...

yasnida; you're the wonderful ever! muahh ;)

yanti; ohh yeke. kurang asam betul. tau tak, aku text ieda malam tu cakap macam, "ieda, nak ikut kitorang tak makan kfc malam ni?" then dia reply, "siapa lagi yang ada?"

and know what buat penat je reply panjang panjang but then ieda tak reply langsung. sekali tup tup dia ada jugak dalam kfc tuh.

rupanya dia cakap masa aku msg wani dah call dia dulu. ceytt! patut pelik je ieda tak reply msg. huhu ;p

ohh ya3! sudah sudah. thanks sangat sangat :DD

ain; hehe, yeahh. it will be more precious if there's my 11 kekasih. ececey~

hee! sweet macam gula gula batu. kidding.

thanks sweetheart. miss you too ;p