Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Thursday, April 15, 2010

[Kata Gadis]

salam~

i just left for only 1 hour before 'the-easiest-culculus-test-paper' to be taken. hurmmm... and i am just scared so muchhhhhh+i am so tired sengalsengal badan for not sleeping the whole night to prepared for the test. plus my gatalgatal symptom dekat badan ni ha, buat saya terkeruk-keruk tergaru-garu. serious rimas! hmm... perlu usaha lebih memandangkan the previous test tidak menampakkan hasil yang mampu buat saya tersenyum. hadoiii... :(

jadi, mari berehat sebentar baca apa yang saya tulis dan reka. ;) chill lahh! erkkk...

gadis itu cantik
sedang aku si buruk rupa
gadis itu tinggi duduknya
sedang aku tertunduk melata
gadis itu gah berbaju kebaya
sedang aku rabak di mana-mana
gadis itu punya tempat di mata mereka
sedang aku jelingan menadah juga
gadis itu petah berbicara
sedang aku gagap berkata-kata
gadis itu sempurna
sedang aku masih meraba
Tuhan...
aku makhlukMu
dia juga begitu
gadis itu dan aku.

puisi diriku: FARAH AZIEKA NASIR

ohh, tulisan spontan mengatasi ke-nervous-an. hehek. iye, saya tahu tak best. baca je lahh! sekeh kang! ;p
gtg everyone! wish me luck yeahh. perlu bersiap dan ayuh kembali ke sekolah! saya takuttttttt.... uwaaaa. mau nangis jugak macam budak kecik. ;'(

sekian.

4 comments:

nurulain said...

nice!
good luck farah!
;)

senorita. said...

best la weyh macik!! nati aja aku jadi pakar bhs cam kaw jugak ye gadis! haha

best of luck to u sis... and to me too ;p;p haha.

xoxo

yanti ahmad said...

publish je lah stu buku sajak by you. kte tlong promote nti eh. dpt untung, share share lah eh.haha

FarahAzieka Nasir said...

hee~
thanks gadisgadis comel sekalian
^^,
syg korang lahh weyh!
tak tipu ;p

yanti;
my book? not for now lahh.
sebab;
1)ilmu di dada agak2 mcm baru dua tiga posen lg. hihi.
2)saya tak jumpa A. Samad Said lg. :p
3)modal takde meyh...

tunggu dah kerepot2 nnt dah ada duit berjuta, juta, juta... baru boleh. :P

(banyak pulak ckp) ngee!