Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Thursday, March 11, 2010

[ TheWayOfMine ]

salam~

tadi layan facebook sekejap mengisi masa lapang yang tak berapa nak lapang. ngahaha. *senget. result SPM keluar hari ini kan? ;)
to that Aqi,
apa macam dol? HAHA.
kau mesti takut kan?
padan muka kau. wekk. ahahaha.
*kejam oke~ JOKE ;P

and you know what kalian, 12 bulan atau lebih yang lalu saya berada di tempat yang sama seperti mereka melalui saatsaat getir yang sama seperti what aqi's feel today. unfortunately, during that should-be-a-beautiful-day for me berubah jadi hari yang saya rasa sangat hitam. when i got my result, its like mahu saja terjun bangunan sambil jerit farah, why are you so stupid!!! sumpah tak tipu ini yang saya rasa waktu tu. luckily, at that moment seorang kakak yang sangatsangat sempurna pada saya dan seorang abang yang sangat supportive ada di sisi yang terus mendorong saya to be rasional saat saya jatuh. and for my parents, if you've read my older post you'll know what kind of feeling yang mereka rasa dek kerana anak mereka yang 'memalukan' ini.


saya cuba untuk tidak mengingati apa yang telah saya lalui apa yang saya rasa but keadaan di sekeliling tak mampu halang tu semua especially when i look at aqi whose always ask me, "bo, kalau aku nak jadi engineer oke tak?", "bo, UPU aku dah isi dah" and so on so forth... seriously he made me think back apa yang saya buat dalam harihari saya yang lalu. dan kalau diputar masa... i don't even know am i able untuk pulihkan apa yang telah saya cakar dengan kekecewaan dulu? like i said, until now i am still finding the way... and setiap hari saya doa banyakbanyak for Him to be with me always dan memutihkan apa yang hitam dalam hati kecil yang saya miliki hingga hari ini saya bernafas.

after all, di sini lah saya berada hari ini untuk terus melangkah. dan kalau tidak saya sudah berada bersama temanteman yang lain yang jauh lebih hebat. kalau tidak saya mungkin juga sudah mampu berada bersama awak tiap masa tiap saat. dan apa yang terjadi hari ini mungkin jauh lebih baik dari apa yang saya tiaptiap hari impikan. whatever it is, separuh jiwa mungkin telah pergi namun yang separuh lagi masih mampu untuk terus mengembara.
sometimes we must be hurt in order to grow,
sometimes we must fail in order to know,
sometimes we must lose in order to gain,
because some lessons in life are the best learned through pain.

i will never regret of what i've done before.
aku masih menunggu kupu-kupu yang cantik singgah di taman ini ;)

to aqi; terus melangkah dan jangan pernah berhenti. tanggungjawab yang kau ada lebih besar dari apa yang aku pikul. remember your hero dude... xoxo.

1 comment:

yanti said...

just look forward !
no turning back !
(: