Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Friday, March 13, 2009

[aLlhAmdULillaH...dAa..]





hanya coretan terakhir sebelum saya senyap. memetik bait2 lagu yang sedang saya dengar tatkala menulis coretan ini. "aku menulis bukan kerna nama, kerna sifat kasih pada sesama insan........"

untuk menjadikan ianya sebuah cerita saya akan bermula di sini. apa laa yang kamu merepek ni farah.. hmm. mungkin selepas ini tiada lagi post yang baru untuk masa2 terdekat ini dan ini yang terakhir.

hari yang mendung bagai mengerti perasaanku kini. perasaan yang tak mungkin dapat ku telan dengan biasa. biar mendung yang menjadi lambang dan biar Allah yang menentukan ke mana arahnya. arah untuk aku terus berjalan dan terus melangkah melalui sebuah norma kehidupan. melihat ke belakang adalah perlu sebagai tiket untuk kita terus ke depan dan terus menghiasinya dengan sejuta bintang.

ok. buat kalian2, saya akan senyap seketika selepas ini. buat suatu jangka masa. saya akan senyap dan terus senyap memujuk diri sendiri. bukan senang untuk mendapatkan kembali sebuah semangat dalam diri kita kan?.. bila kita jatuh, merasa pedih dan terpaksa bangkit semula. dan itu saya. sedang melalui proses membina diri untuk bangun. semangat! datang pada saya please! ;)

kawan2ku,
phone saya masih tetap berfungsi buat masa yang terdekat ini dan akan senyap juga pada suatu masa tidak lama lagi. dan kamu tahu kan di mana untuk mendapatkan saya. ;) saya akan membalas jika perlu msg2, call or anything namun saya tak akan mulakan.
ym saya tidak akan berfungsi selepas ini.
facebook saya juga tidak.
dan semuanyalah. =)
untuk mereka2 ;

yanti : kau memang hebat. n tak mustahil if aku ckp kau pun akan jadi contoh bagi aku wey. even kau tak suka aku tetap nak ckp jugak. cngrtez sygg! =p kirim salam kat nad yea.

nad : thnx jadi teman ym tiap2 mlm. kita bertiga! ;) kau pun hebat jugak. ok wat! =) kirim salam kat yanti yea.

saya akan senyap dari berym. dan kamu2 jgn lupa saya yea. nnt saya akan muncul semula dan kembali join kalian.

buat my 11 crew ;

yas : anything di phone yea. thnx yas! u are the one who knows lot bout me. aku sygg ko!
ain : kita sama. tapi kamu masih lebh hebat dariku. kirim salam kat fayz yea.
sal : x lme jmp kau hari tu. sbr yea walau apa pn jadi. smile!
syeda : kau pun sama. balik awal sgt. tak sempat aku nak ambil gambar.
nia : nia bagus, baik dan tak tau nak ckp apa lagi!
nadya : kau pun apa kurangnya. ape2 call aku k. n kau x pernah lost your 11 crew lah like wat u wrote on your bulletin rite (ms).
ieda : mcm biasa. yang terbaik dari kami! tahniah.
amni : kamu juga. :)
fara : sory tak cntct kau. bkn tak nak cuma hve no mood rite now lah. insyaAllah nnt yea. thnx igt aku jgk! rnd kau.
farhana : ape2 di clcome yea. kamu juga hebat.

untuk yang lain, hadi, irfan, aiman, abg anwar, adila, n semualah. sory for not cntct u guys. like what i've said, saya sedang mengambil masa n thanks for calling n sms-ing me. =)
oh ya, zul. sory laa hari tu tak layan kau, aku memang dah nak ckp dengan kau but bila my 10 crew panggil ambil gambar.... ermm.. fhm2 je la yea. sory sgt2, btw aku dah msg kau kan. =]

for them who are not stated here, i'm still remember u all lah. jgn risau!

mirul, ma bro! hehe : contoh dr kami tiga..=)

saddam : thanks call hari tuh. n cngrtz jugak! berkali2 hebat dari diriku.=] i'm still yours. igt tuh. ily! imy!

untuk mak. mak sentiasa ambil semuanya positif kan. terima kasih byk2. but i noe mum, mak tetap sembunyikan. i noe u are crying when i tell u but, that it is. punish me please!! ='(
untuk abah. kenapa abah tak marah mcm abah marah ayu dulu. n i noe jugak, u are dissapointed at me kan.
ayu, my akak. thnks for giving me the spirit. however it is, u tetap terbaik than me lah akak. jgn risau. kalau kau tak de aku rasa aku pun tak boleh nak hidup lagi dah. serious!
gosh! i'm crying now...... ;'(
btw mak, abah, n ayu. from now on, this is my promise. i will never let it happen again!!! itu janjiku.

kepada cikgu2 juga, maaf dan terima kasih sgt. cikgu jun, nasib dapat jumpa hari tu n thnx jugak sanggup turun hari tu untuk jumpa kami. cikgu amal, memang kelakar apa yang cikgu bagi tahu saya hari tu. btw, thnx! saya suka mendengarnya. dan cikgu2 lain juga. huh. terima kasih. terima kasih dan terima kasih. =) oh ya, cikgu ros... saya tak sombong laa. nnt saya call cikgu yea. promish!

memang panjang post kali ini. ampun. hee. apa2 pun saya ulang, saya akan diam buat suatu ketika. untuk mendapat sesuatu yang baru.

dan bila saya yakin dan temui kekuatan itu semula saya akan kembali. janji!

kita sama dan semuanya sama. apa yang ada hanyalah kehidupan. kehidupan yang penuh dengan coraknya. dan kita manusia, adalah pencorak. sama ada buruk atau lawa, kitalah penyebabnya. jangan pernah dialas hati ini dengan warna kehitaman. dialah anai-anai yang memakan diri. akhirnya hncurlah kita. Yang maha Mengetahui tahu segalanya. jangan pernah jauh darinya. Dia takkan menguji dengan sesuatu andai kita tidak mampu melaluinya.

insyaAllah saya akan kembali. alhamdulillah.

-the end-

6 comments:

newr0ll said...

yes~

kite juge perlu mase utk naikkan semangat.

dah bergelen gelen sudah mengalir.

rindu kamo ouh farah~
xpuas jmpe ritu~

bace entri kamo..
kite pon nanges skali.
sudah ditetapkan.
kamo usha.
jangan risau.
mcm kak fina ckp.

spm iket ke U.
byk lagi peluang nye.
kat U nanti,
kite usha betolbetol.
ye syg?

take care!
mish u!
=)

NaDya IzZaTy (x_X) said...

farah..
ak sedeyh gler d0wh..
k0 jgn laa tulis entry mcm ni..
sumpah ak nanges..=`(
k0 jgn laa tggalkn kt0rg sume lame2 taw..
weyh,ak da lame x nanges.
sdeyh gler.dgn lagu sepi tu lg.


ak tgu kaw~
kte sume ttp 11.
smpai ble2.
xkire ap terjadi.

ak sdeyh gler smpai xtaw nk ckp ap..

farah,

jgn bwat mcm ni lg~

kte sume kuat.tabah.cume rezeki x memihak pade kte.

ak dpt 7 p0wn kne mrah2 lg.xde sape p0wn ckp c0ngratz.

tp ak taw~sume tu DUGAAN.

dan akn berakhir ble ak berjaye buktikan.
k0 p0wn same.sume ni akn BEEAKHIR.
buktikan k farah?

i l0ve yu s0 much.k0 taw kn?
tp ak xpnah tunj0k.
skrg ak gtaw.
ak syg k0 sgt2.sume.10 yg len p0wn.
wlp0wn kdg2 kal0 ak dilupai.
k0rg tetap bnde TERBAIK yg pernah jadi dlm id0p ak!thhxxx~

yanti ahmad basirruddin said...

farah.
rilek je farah
it doesnt mean u cannot do anything wif ur rslt.
if anything jz bg taw kte ok.

entry ko yg ni sgt sedey and honestly kte ternanges.

jgn ske pendam perasaan.
its bad for u.
ko ad kwn that always be there for u.
kte,nad ur 11 crews, n laen2 sume ad.

if u wanna pursue to sastera,
go for it
mayb thats ur interest kn

lastly
kte syg kmo sgt2
ure my besfren n best cubemate eva!

=)

fAraHzIEka=] said...

ain~
btl3 sygg..
thnx byk2 yea

t8cre jgk
mish u too dear!

fAraHzIEka=] said...

nadya~
jgn laa ngs
bia ak sowg je ngs
hee.
nope2!

insyaAllah thres no more this kind of entry k
btw, thnx lot!
cgrtz dear~
kmu hbt. ;)

saye syg kmu juge..
seyes!
hee.

fAraHzIEka=] said...

yanti~
ko pn jgn ngs
korng sume!
phm!
entry ni ak tlis bkn tuk korg ngs k
enuf. ;)

yes~
i have my fren that always bsd me.
thank you.
especially u!

oh ye, sastera?
hmm.. if u be me then u will noe
my mum xkn dpt trime ank dye dlm sastera..
mgkn hanya minat.
xpe lah.

ak pn syg ko jgk
cubemate dan besfren!
:)