Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Tuesday, April 28, 2009

[Nak Tak]

salam~

kehendak dan keinginan. tiba2 tercetus idea saya untuk menulis entry ini setelah selesai menonton Aqso dan Madina. patutnya semalam tapi terlambat. haha. nvm~ =] secara jujurnya, bagi diri saya sendiri teringin juga menjadi seperti Madina yang sentiasa mahukan yang terbaik untuk orang disayangi. sehingga sanggup sacrifice rasa hati for the sake of kakak tersayang, Safira. can i be like that too?

ouhh... entry ini bukan untuk menyatakan rasa hati saya untuk sacrifice like what Madina did. saya bukan dalam situasi itu pun.. alhamdulillah.. ;) kehendak dan keinginan. sama kan. bukan mudah untuk kita memilih kedua2nya yang seakan sama. memang berbeza. kehendak orang sekeliling dan keinginan diri sendiri. for me, pandangan diri saya sendiri, memang kalau ikutkan hati dan saya percaya jauh di sudut jiwa raga semua orang sekalipun mahukan yang terbaik untuk orang sekeliling lagi2 orang yang sememangnya kita sayang dan kita hargai. dan kalau boleh kita mahu lakukan dan laksanakan setiap apa yang menjadi kehendak mereka atas dasar untuk melihat mereka sentiasa gembira dan puas melihat kita yang selalu menjaga hati orang lain. atau dengan kata mudahnya lah, kita mahu berjasa juga terhadap orang yang kita sayangi kan. however, macam mana pula dengan keinginan kita sendiri?.. kalau sentiasa mahu melihat orang yang disayangi gembira bagaimana pula dengan kegembiraan untuk diri kita sendiri?... kepuasan hidup yang mampu kita miliki dalam diri kita sendiri. atau kita mahu terus hidup memuaskan hati orang lain tanpa memikirkan rasa yang dikandung badan ini. dan terus-terusan mencuba senyum melihat mereka2 yang disayangi gembira walaupun hakikatnya sedang menangis di dalam. wah2, bukan main lagi kamu farah.. ;)



whatever it is, for me too.. cukup untuk membuat saya gembira dan senantiasa kelihatan senang menjalani hidup apabila saya melihat orang di sekitar saya juga terukir senyuman di wajah mereka. mungkin itu pengorbanan terbesar bagi-Nya dari insan kerdil seperti kita dalam usaha menjadi orang yang sangat2 berguna. =) tapi kadang2 kena juga fikirkan yang terbaik untuk diri. saya langsung tak berniat untuk membuat anda2 yang sudi membaca entry ini hidup mementingkan diri sendiri. bukan. sungguh bukan. :( like what i said, kembali seperti mula2 saya mula tadi, rasanya Madina itu memang sesuai dijadikan contoh. tepuk dada tanya selera.

sincerely; farah azieka nasir

8 comments:

Anonymous said...

wah2 indah bahase
semolek maknenye..

hehe.
farah engt x

'bintang yg bercahaya adalah pemberian yg paling bertuah bagi insan yg sesemangnye tiada yg sempurne...'

hee
pray 4 ur best sis,not forgotten my noty bro!!
gudlak~~


xoxo,
ur lil' sis...

iznul mua'zim said...

yup!
kekadang jgn syik memikirkan org laen..

waktu senang mungkin kita diperlukan tapui waktu susa kita dilupekan

so jum kite jd selfish okay??

haha

Anonymous said...

btol3!
saye amt sokong dgn luahn ati awk neh..
mgkin saat2 neh bru mreka mhu brkorbn spt madina..
saat2 yang bkal mmbuat kn kte mngis,
bert hati,
rndu,
sdey.
dll.

huuu!
[:

lov.toO.chewyy

fAraHzIEka=] said...

to yas~

'bintang yg bercahaya adalah pemberian yg paling bertuah bagi insan yg sesemangnye tiada yg sempurne...'

ofcz i remember.. besh! =]

thnx dear~
syg kmu! ;)

fAraHzIEka=] said...

to iznul~

yes,, rily agree dat but if they are our parents?

hmm...
hee~

thnx lah! :)

fAraHzIEka=] said...

to fara~

thnx too

;)

whatever it is, mereka tetap yg kkita syg kn..

hmm..
[=

miszdinky said...

sgt2 puitis lah sys..
hee.. =)

mmg i agree wif u...
kiter akan bahagia ble tgk org2 sekeliling bahagia..
even kiter yg menanges...

an3??

fAraHzIEka=] said...

to k.farah~

thnx.. [=

hmm... yes,, mmg btl pn...

nvm lah kn..

;]