Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Wednesday, December 1, 2010

[ harta mak saya ]

salam~

mum said, "tak sangka kau pulak yang pakai beg mak masa muda-muda dulu neh".

it was during 60's or 70's. tak pasti. mak saya adalah seorang yang boleh tahan bergayanya. dengan skirt, rambut kerinting-kerinting... ahha! jiwa remaja. :) mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi. but still my mum lagi HOT! oops...

so, pada suatu malam. haha. (*beriya) mak telah mengeluarkan harta-hartanya yang tak tau mana dia simpan before this sampai anak-anak daranya tak dapat nak korek. hehe. somehow, it looks good! lama tapi still boleh pakai.

all i can say, most of fashion trend today semakin meniru gaya-gaya yang dahulu kala. agree? girls okay! err, saya yang silap. ;p

me : mana mak dapat beg-beg ni?
mak : aii, kita punya la dulu-dulu.
me : bukan main lagi yeahh.
mak : saja mak simpan nak bagi korang la ni pun. tunggu masa sesuai. rasanya dah sesuai lah sekarang ni haa, dah besar-besar. (*rasa macam nak kahwin pulak, aww~ >,<)

erm, yang first my mum gave me when i said, "mak, beg obo dah teruk obo nak beli beg baru"
huhu. ;p

and this one yang sedang dilanjan sekarang. hehe. mak saya memang tak pernah pakai lagi, tak sempat katanya.

see! macam yang ada sekarang kan? ;)
saya punya.

ini akak punya.

ni akak punya jugak.

yang ini nampak sedikit lama. tapi takpe masih boleh pakai.
akak punya.
saya punya.
yang ni awal awal lagi dah bagi kat akak. huhu


ohh this one! memang kami berebut. but still saya menang. saya punya. ;)

masih dijaga rapi masih disimpan oleh mak saya. ohh so sweet~ lagipun, save duit tak payah beli baru dah. alhamdulillah.

siapa siapa nak jugak, angkat tangan. tapi beli sendiri. hee. ;p

6 comments:

nurulain said...

cantek nyerrrr!!!
likelike!:)))

FarahAzieka Nasir said...

kankan? tak sangka mak simpankan untuk kitorang. hehe ;)

jujie said...

wow bestnya collection ur mom . na jugak boleh ? heee . btw , follow me back okay . thanx ;)

FarahAzieka Nasir said...

to jujie:

kan? tak sangka jugak dia ada lagi semua tu. i will. thanks :)

jujie said...

kalau buat jumbo sale mesti laku gila . tapi lagi elok kalau pakai sendiri kan . cantik2 semuanya .

FarahAzieka Nasir said...

yes, you are correct! takmau jumbo sale. sayang harta omak den. hehe