Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Monday, May 25, 2009

[Nasihat Dari Mereka]

salam~

nasihat dari mereka. sejak kebelakangan ni, ramai sungguh memberi nasihat bila saja saya bagi tahu saya akan ke uitm alor gajah... tapi lambat lagi lah.. secara jujurnya, sudah tidak tahan dan sedikit excited untuk itu tambah malas2 sikit yang bercampur baur.. hehe.. dan dari nasihat2 itu, satu yang saya perasan, semuanya memberi nasihat yang seakan2 sama.. haha.. apa lah! tapi tetap menghargainya jangan risau... huu... ;)

nasihat pertama:
dari 'encik cahaya' (siapa yang tahu senyap2kan saja lah yea.. haha)
"kat sana nanti jangan nakal2, buat betul2, susah course tu... apa2 jangan lupa cerita, tanya orang ni haa...........................", kata si dia lah. ;)

nasihat kedua:
dari si dia yang baru saya kenali di dunia tanpa sempadan ini namun kini menjadi tempat melayan ke-sengetanku.. hihi.. dan ini yang paling pendek. biasalah pemberi nasihat yang satu ini sengal seperti saya juga.. tapi tetap seorang baik hati... huu... ;)
"belajar kat sana nanti jangan nakal2 tau", oke, itu saja. hek3..

nasihat ketiga:
cik abang yang baru saya kenal juga dan yang si dia inilah paling panjang... hoho...
"baguslah tu.. amik yang course tuh... banyak peluangnya sekarang ni.. dah sampai sana nanti jangan nakal2 eh, jaga diri baik2... hidup kat u neh lain bukan macam kat sekolah dulu... dengar cakap abang kamu ni...", haihh... memanglah macam abangkan.. hahak!


ada lagi nasihat yang lain yang juga seakan sama dengan yang ini... cuma penat sudah tangan menaip. cukuplah itu untuk dijadikan contoh yea.. hee. ok, samakan apa yang mereka sampaikan?.. haha.. sudah berpakat agaknya untuk menasihati saya begitu! huh. ;P

and untuk itu saya mahukan kepastian, saya ni nakal ke?... muahaha! yes, i noe.. betullah tu! no doubt lagi enn.. kot! ahahaa... dan setiap kali itu yang mereka cakapkan, jawapan saya. " ok boss! jangan risaulah tiada apa2 yang akan berlaku kepada diri gadis ini. si gadis yang akan tetap menjadi dirinya.... hohoho", kan2?.. ;)

btw, a million2 thanks lah untuk mereka2 itu.. 'si dia'- 'si dia' itu... hahak! sangat menghargainya. terima kasih juga untuk kesengalan yang telah ditonjolkan dan membuat saya lebih menjadi 'gadis gila'. sungguh! huah3.. insyaAllah apa yang menjadi jawapan kepada mereka tadi adalah realitinya.............................. ;DD

No comments: