Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Wednesday, May 13, 2009

[Kita Sama]

salam~

masa untuk me-ngomel banyak2 semula. huhu. kenapa yea kadang2 some people can do somethings yang kita sendiri tak pernah terlintas? or senang kata, tidak dapat dibayang some people would do things that we couldn't imagined before? susah atau senang memahami manusia? hee. jawapannya bukan pada saya. tanya mereka. insan ini hanya sebagai penulis yang menulis atas apa yang dilihat dan apa yang berhak dikongsi. ;) bukan niat untuk saya meng-uar2kan bahawa saya adalah yang terbaik. tak pernah melakukan apa yang tak pernah terlintas itu. bukan. sungguh tidak benar. saya juga insan manusia. saya buat silap macam anda. saya buat salah macam anda. cuma terlintas idea untuk berkongsi agenda ini seperti entry2 sebelumnya. untuk kita memahami diri sendiri juga susah bukan?... ah, usah dirumit2kan.

for me, as human being too, as long as apa yang kita lakukan tidak membawa impak untuk diri sendiri dan lebih penting kepada rakyat2 sekeliling. it should be ok rite... biar lah apa mereka cakap pun, kita tetap kita lah. siapa yang kisah pun. itu pandangan saya, anda mungkin ada pandangan sendiri. iye, memang betul kadang2 perlu juga consider apa yang rakyat2 sekeliling itu fikir, lihat dan kata. tetapi.... kalau dah asyik meng-consider what they said dan asyik mengambil kira kritikan2 yang tidak membina mereka itu. apalah gunanya sayang.. =] bagaimana mahu live life to the fullest kan?..

but, for certain people pula, terlalu merasakan mereka sajalah yang terhebat dan terbaik. segala yang terluah dari rakyat sekeliling diendah begitu saja. ah, yang ini lebih memenatkan. ;( mungkin terlalu buta dan terlalu larut dengan keadaan. penat juga kalau begini. apa tidaknya, andaikan apa yang mereka lakukan itu salah dan perlu nasihat dan bimbingan. tapi diendah. haihh... ponat lah den haa... bueknyo jadi lain laie nanti... adoihh. haha =P supposedly, kena juga diambil kira kan, macam apa yang disebut tadi. penting in certain condition like this. sebagai key of improvement untuk lebih mencipta langkah. tidak hairanlah kan, minda sesetengah kita masih di kelas ketiga. majoritinya kot! batu besar ada dalam itu kapla! mana nak naiknya. dah topu dalam kepalo tak diguno haa... ngee~ ;P

ok cukup. itu saja yang mahu saya kongsi. hopefully we will, sama2 mencari jalan keluar untuk berada di kelas pertama. bussiness class mungkin! chill=]

6 comments:

nurulain said...

amboi~~
bnyak nye mengomel cik adik!
;)

Anonymous said...

wahwah cantek ahh blog baru..
btw, wth r u talking sis??
idu lah hehek~~



xoxo,
geum jandi

fAraHzIEka=] said...

to ain~

alah, cik adik bsn lah kak..
ehehek

=P

fAraHzIEka=] said...

to yas~

tenkiu hoho

omelan semata...
;)

Mr nazrin said...

bgos2..

fAraHzIEka=] said...

tme ksh yen~

hahak!