Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Saturday, May 9, 2009

[Air Dicincang Takkan Putus]

salam~

setelah mencuba menyahbuang buat seketika segala yang bersarang di dalam minda ini. saya teringat mereka lah. haha..

and now, saya nak bawa kalian2 yang masih sudi membaca setiap entry di blog yang sangat kerdil ini menjengah sekejap untuk 'adik-beradik besar' yang saya miliki. mungkin entry sebelum2 ini lebih kepada kesedihan tetapi sekarang saya senyum.=) frankly speaking, saya rindu mereka. entah kenapa, mungkin sebab keseronokan waktu kecil yang membuat mereka tiba2 terlintas dalam fikiran saya. even, tak pernah saya cakap ini semua kepada mereka, hee.. saya sayang mereka.. serious! kalau mereka baca mungkin mereka terkejut. haha. kerana watak saya bersama mereka berbanding dalam penulisan sebegini memang berbeza. faham kan?.. hee~ semakin dewasa kami semakin jauh rasanya. tetapi ingatan tetap ada.. ;) memang menjadi dewasa amat tidak menyeronokkan. hehe.

FARAH IDAYU BINTI NASIR (kakak ayu)



urm, itulah mereka


kakak saya. cucu pertama dalam keluarga yang kecil ini. memang menjadi contoh. dalam perjalanan menamatkan masternya di UPM. taken!.. haha. saya lebih comel atau dia?.. muahaha. =P selalu mendapat kesusahan kerana saya. hehe. andai dia tiada, i believe saya tak boleh hidup!!!! serious! =)


ATHIRA LIYANA ( kakak ya)



urmm, ini musuh saya masa kecil.. haha. tapi dah besar, kami semakin matang itu semua tinggal kenangan. huu.
keadaannya memang selalu menjadi bahan bualan kami sekeluarga.
but, fyi inilah cucu nenek saya yang jalan dahulu sebelum kami. haha. kadang2, setiap kali melihat dia, aunty2 saya akan kata "sungguhpun tira tuh macam tuh, dia laku dulu tahu tak?..", gelak kuat2!!! dan kami yang lain akan memandang sesama sendiri, kami ni tak laku ke?... oh, memang sangat2 dinafikan! belum masanya laa~~ hoho.. hah, itulah tunangnya... hee~


NUR AMIRA ATIQAH (kakak mia)



owhh, ini pula kembar saya. sewaktu dalam perut, kami dijangkakan keluar pada tarikh yang sama. tapi tak tahulah apa yang dia ni fikir. nak keluar awal je. heyy. 30 disember 1990. dan saya? terlewatlah lima hari. dan kami? bezanya hanya lima hari tapi umurnya beza setahun. tak pe lah, saya awet muda! muahaha. dia sakit saya sakit, dia makan, saya makan, dan dulu2 je laa kadang2 tidur dan mandi juga sama2. haha. waktu kecil laa~ who cares?.. haha. penuntut UNISEL.


FARAH AZIEKA ( kakak bobo)



mengapa saya dipanggil begitu? ahh! andak saya lah ni. aduhh.. nama kalau komersial takpe. ini. hurmmmmmmmmm............ hahah. takkan tak kenal juga kot pada yang satu ini. hoho. paling comel antara mereka. =)


AHMAD BAIHAQI (abang aqi)



namanya pelikkan. haha. anak jati orang sarawak. perangai? kadang2 baik kadang2 memang bagai makhluk si tanduk dua itu. haha. semakin besar saya semakin kamcing dengannya. hee~ mempunyai seorang adik perempuan yang beza mereka berdua 13 tahun. hoho. menjadi abang yang memang tidak sekepala dan selalu dibuli adiknya. hahahah. dan mereka, kini hanya memiliki seorang ibu yang menjalankan tugas sebagai ibu dan ayah.


MUHAMMAD AIMAN (abang eman)



gambar sewaktu di cameron. dan dia baru lepas jatuh motor. lihatlah luka di pipi kirinya. haha.

dan ini dia adik mia si kembar saya. hee~ kadang2 menjadi seorang yang agak alim dalam family kami but bila jumpa geng2nya dia juga mampu menjadi si tanduk dua itu.samalah seperti jejaka pertama yang saya sebutkan tadi. haha. kadang2 kinda seorang anak manja jugalah. anak bongsu~ hehe. oh ye, tahun ini baru tahun pertama dia di asrama. hoho. padan muka kau eman! rasakan!!!! hik3.


ENGKU AMEER FAISAL SHAH (abang amer)



si sepet!

ok. yang ini pula si buntal juga dalam family saya. ayam goreng boleh sampai 3 ketul sekaligus dihabiskannya. haha. mempunyai seorang adik perempuan yang selalu menjadi teman sakatnya. masa kecil dia sangat comel, bila dah besar.... hurmmm... hanya tuhan saja yang tahu. kadang2 memang menyakitkan hati dengan sikapnya tapi... takpe lah. huhu. haa... tahap ketakutannya, ya allah.... amat2 sedih. hak3.


JOHANNA AMELIA (anna)



dia yang berbaju hitam.. saat2 di klia untuk pulang ke London semula.

owhh, ini kacukan orangnya. paling jauh tinggalnya dari kami, London. kakak tirinya adalah si dia yang sudah bertunang itu. kadang2 sikap mengada2nya memanglah tersangat menyakitkan hati. tapi kami?... dah biasa.... sangat ganas! heyy! hahahah. faham bahasa melayu tapi untuk dia bertutur dengan fasih masih tergagap2. huhu. sudah lama saya tak jumpa dia, kali terakhir dia pulang ke Malaysia saya di mrsm. paling saya suka bila dia pulang adalah kerana, saya akan secara automatiknya mahir bertutur cepat in english. huhu. so, memang bagus lah kalau dia balikkan. i can improve my english. hoho. Anna, pulang lah lagi yea tahun ni. hee~


ENGKU SARAH SYAHIRA BATRISYIA (baby)



ok. ini pula adik si buntal tadi. haha. memang berbeza dari abangnyakan. hahaah.sungguh bijak gadis ini. sangat aktif di sekolah. sangat suka belajar. keep it up girl! hehe. banyak cakap. manja. sangat suka bergambar. dan gadis ini selalu membuat saya rimas dengannya. huu. selalu menjadi mangsa buli abangnya dan kami kakak2 yang kejam! hohoh.


ZARA ZURI (uwee)



ngee~

hahah. ini adik abang aqi. nama mereka memang pelik. huhu. kalau tanya uwee dia lelaki atau perempuan, akan dijawabnya lelaki. entah kenapa lah jadi begini. mungkin pengaruh abangnya. haha. serious, uwee tak suka main patung2 ni. mainan yang menjadi tarikannya, kereta, bola, pedang. ya allah, memang dah kritikal kan. hahaha. selalu sakit or daya tahan badannya memang tidak kuat. setiap ditanya mana abah uwee, she will answered back, jauh dekat atas langit. and that, selalu membuat kami mengalirkan air mata. ;(


NUR HASHIMA (ima)




ima di sebelah kiri...

hurmm, yang ini pula kacukan mamak. haha. dan si dia ini, paling selalu menjadi bahan buli kami. hohoho. apa sahaja di balunnya. hee~ di sebalik hidupnya ada berbagai kisah hitam. kawan baiknya uwee. tapi kadang2 musuhnya juga. haha. apa yang uwee ada shima mesti ada. huu.



and thats all.... hanya mereka adik beradik besar saya. dan hanya mereka cucu nenek saya. huhu. sikitkan? hahaha. belah ayah, tak terlalu rapatlah.. belah ayah terlalu rumit untuk saya faham sebab atuk saya memiliki empat isteri rasanya. dan saya juga tidak pernah melihat mereka, atuk dan nenek. btw, saya sayang mereka. dan entah bila lagi dapat berkumpul sekaligus. hurmm.


cukup di sini. =]

12 comments:

Anonymous said...

sume aku kenal n penah jmp doe x bole bla kecuali joanna tu enn haha family farah cam family aku gak ;p haha
sarah n uee comel gilak send my luv to all of them include aiman n aqi haha~~


xoxo,
geum jandi.

iEda=] caHaya kesAksian said...

spe lg cumey???
farah ke kakak farah
hmmm
emm due2 pun cumey..
tapi yg pasti
saya lg cumey.
x gitu bukan???

nurulain said...

sume comel!

kakak bobo lah paling comel!
kekeke.
;P

Anonymous said...

alar kak BOBO nie..hehe time nie mmg r kecik kuarge ko...xpe2 nnt time ko kawen nnt,spupu2 ko kawen nnt byk2 kn r ank2 korang...
hakhak....

Anonymous said...

kak BOBO, kte lpe lark truh name larh~~~
hik2


yg baek lg macho~<


wani002

fAraHzIEka=] said...

to yas~

nt anna blk ak bwk jmp
hahak!

okie!

mwwaahhx~

fAraHzIEka=] said...

to ieda~

yes2, mmg bgtu dear..
u're the cuttiest then us lah
dun wory~

okai?.. hak3

=P

fAraHzIEka=] said...

to ain~

kakak bobo mmg cumell!
ahaxx

ni syg kmu lbey2 neh

huah3.. =P

fAraHzIEka=] said...

to wani~

iye laa kakak macho~

huu..

when i married, b'bls2 akn dhslkn

wah2! =P pasan tuh~

miszdinky said...

wah2..
kakak bobo??
bergaya2...
heeee.. =)
nama yg chomell cam tuannye juga

yAnti said...

woi bobo!
haha!

fAraHzIEka=] said...

adeyy

malu lah yanti

ngee~

hoho