Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Friday, April 10, 2009

[S A Y A dan destinasi 4....kawah putih]

salam~

kawah yang warna dye putih.. haha. apa saya merepek ni. hee. kisah ini disambung untuk hari kedua saya di sana. hari yang paling banyak kami shopping. wawawawa! hakhakhak.
bangun pagi gosok gigi. hikhikhik. merepek lagi. huhuh. =P then terus pergi KAWAH PUTIH. tempatnya jauh tapi terlalu cantik. sejuk mata memandang. huhuhu. hah, tgk ni. ;)

gila bergambar. hahaha.
bekas gunung berapi.
airnya air blerang.
saya suka yang ini. hee :)
boleh mandi tapi kedalamannya tak dapat dikenal pasti. hee.

sungguh indah kawasannya. sejuk, bagai sebuah kawasan tinggal dengan pokok2 yang hanya tinggal ranting2nya sahaja namun tetap cantik. ciptaan Tuhan~ ;) yang menariknya di sini, terdapat sebuah kawasan jualan. ada stall kecil yang mungkin dibuat dari buluh. kot. hee. tak de jual makanan berat, menunya cuma jagung bakar yang ada perisa pedasnya kalau mahu dan teh botol dan junk food! haha. oh ye, start kami berjalan di sini, driver kami sudah bertukar orang. namanya, Tery. haa, kali ni seorang muda yang masih gagah namun sedikit pemalu. haha. betul. cakap pun perlahan je. sopan. hikhikhik. hotel juga kami pindah, tak duduk di Grand Serela lagi, kali ini di Vue Palace. hmm.. better! hakhakhak.


ni lah stall nya. kecil dan rasanya tak kukuh sgt kot. haha. hanya air panas yang disediakan. hee.

dan ini, abaikan model gambar ini. penjual jagung tu macam tak mandi kan?.. hoho. =p


hari terakhir di Grand Serela.

ok. cukup di situ. kami pulang dan mula ber-SHOPPING!!. haha. seronok! muahaha. mula2 di factory outlet Secret. sangat cantik kawasannya dan kemudian di Rumah Mode. juga menarik tempatnya. huhu. dihitung kira jumlah baju yang dibeli ada la dalam 15 ++. hakhakhak. farah... farah.. memang gila.. hoho..

yang paling best sekali di sana, kalian akan rasa ibarat insan kaya yang memiliki banyak wang ringgit. hua3. betul. belanja di factory outlet bagai belanja di butik2 mewah dan berjenama kalau di Malaysia. haha. so, boleh la perasan2 sikit kat sana walau hakikatnya bukan. hikhik. no wonder duit kita kan lagi besar dari mereka. hahaha!




di Rumah Mode

dan ini di Secret

4 comments:

yanti ahmad basirruddin said...

ko gosok gigi je ke?
mandi?

newr0ll said...

haha!
farah memang giler shopping!
mane satu baju tuk kite?
=P

fAraHzIEka=] said...

to yanti

ofcz la beb!
huh
hakhakhak
=p

fAraHzIEka=] said...

to ain

hiler sgt2!
muahaha
tuk kamu?
hmm...
",