Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Thursday, December 10, 2009

[kemajuanku]

salam~

untuk entry kali ini macam biasalah, like i said before saya tak boleh lah kalau tak bercakap banyakbanyak sehari. saya rasa macam bukan diri saya. ngahaha. cakap banyabanyak kan berbaloi-baloi. ;p sambil didendang lagu brainstewz yang sudah lama tidak saya dengar. ouhh, teringat dulu-dulu dalam cube di mrsm. lagu inilah yang sering menjadi teman lalak tiaptiap kali balik prep sambil makan roti blueberry. stop. i reallyreally miss my peeps sekarang.

"...... jauh mindaku melayang,
terkenangkan dirimu sayang.........
........jangan biar aku sendiri lagi
ohh kasih dengar lah rayuanku ini........"

tengok! kan dah nyanyi dah ni. ngehehe. okeoke this is not the story at all. aku tengah cuti lah weyh! ;) saja nak kecoh. and luckily kalian, cuticuti Malaysia inilah saya rasa bagai 'jejak kasih' bersama temanteman lama yang lama tiada cerita. dan di mana lagi kalau bukan, FACEBOOK err, MUKABUKU!!! hehe. this is the objective why fcebook has been created for the world kann. facebook help you connect and share with the people in your life. :)

oke di sini mari dikenang kembali gimana saya boleh terjebak dalam jenayah (laman siber lahh kalian) ini. hohoho!

1) myspace

kalau dulu;
mereka mesti akan bertanya, "farah, emel ms kau apa?". saya, "sorry lahh weyh aku mana ada ms, tak reti aku buat bendabenda tu". mereka, "kau takde? serius?". saya, "betullah takde tipu pun apa aku dapat". sumpah dulu memang farah azieka buta IT. myspace tu binatang apa. sepatah haram saya tak tahu. hikhikhik. dan bila saya jumpa dia, first yasnida, yang seringkali akan menyuruh saya meng-create account myspace. alhamdulillah saya tidak termakan pujuk rayunya. HAHA.

sekarang;
saya masih tetap tiada account myspace tapi yang menjadi mangsa saya, saddam husain bin othman. siapakah lelaki ini? ehehehe. selepas tamat peperiksaan sijil pelajaran malaysia, saya semakin dirayu, diajak, dipujuk untuk menghasilkan satu oleh yanti dan lainlain tapi farah azieka masih tegar. huh. walau bagaimanapun. cewahh! myspace si dia menjadi mangsa. saya dah tahu guna lah wey dah tahu selok-beloknya tapi atas nama dia lah. hahak. sorry guys sampai sekarang masih tak minat kot untuk ber-myspace sekadar kadang-kadang mencilok membuka accountnya dan meng-usha sikitsikit dari sana. hee!

2)friendster

kalau dulu;
binatang apa lah ni wey. saya tetap tak tahu. hanya mampu mendengar yasnida mengomel-ngomel tentang aktivitinya di sini.

sekarang;
after SPM juga lah, sekali lagi saya mencilok accountnya. farah azieka memang kejam. tapi dia pun memang officially dah tak aktif kot. telah lama ditinggalkan namun ada jugalah kadang-kadang saya menggatalkan tangan membuka seketika. ehehek. sorry dorry strawberry!

3)facebook

kalau dulu;
yanti cakap, "kita dah buat facebook dah!". saya, "facebook tu apa benda pulak?". haihh, macammacam betul. betul kalian dahulu saya memang buta bendabenda ini semua. yanti, "kau try lahh buat facebook ni senang tak payah nak hias-hias macm kat myspace tuh". saya, "oke fine, nanti lah aku tengok macam mana dulu". jujurnya memang niat dihati memang ada nak buat bendabenda ni tapi malas melanda dengan extreme sekali.

sekarang;
duhh! saya lagi pakar rasanya kot tentang benda alah ni! hahaha. SAYA MEMANG GILA FACEBOOK BUAT MASA SEKARANG! harap maklum. huhu =P dan di sini juga lah, saya semakin rapat dengan mereka. mengenali yang tak pernah saya kenali. berhubung bersama teman lama di sekolah rendah, mrsm, uitm... berhubung bersama saudarasaudara di perantauan... macammacam lahh! seronok but seriously kadang-kadang ada juga lah bosannya. tak dinafikan. macammacam ragam manusia saya jumpa di sana tapi itulah, kehidupan yang mereka coretkan. (:

so, kalau tak malu add lah saya (ini memang betulbetul saya punya tanpa mencilok si dia punya, tapi kadang-kadang saya cilok juga bu ka kejapkejap, memantau aktivitinya. hakhakhak! :P) seperti di sebelah tu di facebook badge saya. ehehehe.

farahaziekanasir@yahoo.com

4)yahoo massenger

kalau dulu;
ym uhh sama ke dengan myspace, friendster tu semua? tak lahh, yang tu kalau kita nak chat. sembangsembang je. si yanti menjelaskan.

sekarang;
tatkala mahu memiliki satu account di facebook baru saya faham apa itu YM! memang dulu langsung tidak mengerti apa itu e-mel. hehek. sekarang saya juga telah memiliki beribu-ribu message dalam inbox telah diterima. kalau selepas SPM dulu, tiaptiap malam akan ber-ym-ing sampai komatu lahh jarijari den di bueknyo. hahaha. :)

5)blogger

ouhh, yang ini special sedikit. blog pertama yang saya jumpa saya pun dah tak ingat. tetapi ini semua rasanya pengaruh televisyen. langsung saya terus search di yahoo, dengan hanya menaip blog. kemudian terjumpa create your own blog. dan apa lagi teruslah mencuba. sehingga hari ini, inilah tempat saya mencoret nukilan, bebelan, repekan dan macam-macam lagi. hah, seperti ini lah! cakap banyabanyak. heheh :) jadi jangan segan jangan silu jemputjemput lah bertandang ke blog saya membaca tulisan insan adorable ini. wahh! kahkahkah. alamatnya trang tang tang lah akan kalian tahu if kalian baca entry saya yang ini. eh yeke? takpe lah. ini dia,

http://fadam2651.blogspot.com

6)skype

kalau dulu dengan ym nya sekarang makcik yasnida telah mengajar saya ber-skype-ing. HAHA. formasinya sama seperti yahoo massenger kan if i am not mistaken. saya masih baru dengannya. yea kalian saya sudah ada skype dan kalau rajin add lah saya.

farah.azieka.nasir

iye, semuanya bermula selepas tamat exam besar saya, SPM. memang seronok bersama alam siber ini tapi itu lah kalau tak beringat, 24 jam diluang seperti sampah dan debudebu habuk. melalaikan! lihatlah saya sekarang, pukul berapa masih belum diluangkan untuk tidur. heyy! kadang-kala terasa bosan dengan bendabenda ini semua dan bila difikir balik lagi bagus kalau terus membuta dengan bendabenda ini. what else can i do? sekadar meluangkan masa senggang yang ada dan berhubung dengan mereka yang saya sayangi. ;)

sekian.

4 comments:

senorita. said...

interesting~~

FarahAzieka Nasir said...

thanks yas! =)

yanti said...

ko plak mengajar bwt blog. haha

FarahAzieka Nasir said...

yes yanti, dan anda terpengaruh sampai sekarang. farah memang hebat! ^^,