Satu hari satu malam Dia berjalan dia berhenti Dia bertanya kenapa dan mengapa Dengan jawapan Tapi Kerana Dia Cipta

Thursday, May 14, 2009

[Hoki Malaysia]

salam~




baru selesai menonton aksi pemain2 hoki malaysia tadi. wah, teringat dulu2. memang menjadi peminat setia team hoki kebangsaan. bersama akak sampai sanggup menahan mata hingga pukul tiga empat pagi semata-mata untuk menyaksikan siaran ulangan permainan mereka. padahal dah tengok dah yang live punya. apa daa... kadang2 abah juga join sekali, tapi bila tengok dengan abah yang paling tak tahannya bila kalah. kata2 yang keluar dari mulutnya sangatlah menyakitkan hati. betul. panas juga lagi2 bila ketinggalan tapi permainan tak habis lagi. abah dah cakap macam2. huh, boleh tunggu diorang habis main dulu tak abah?.. haha. actually tak kisah pun.... cuma semangat2 sikit. tapi itu dulu, dah lama saya tinggalkan. zaman minarwan nawawi, s.kuhan, dan si janggut lebat itu. entah saya dah lupa namanya. sory.. hek3 =P lagi2 kalau mereka menang, ya allah memang sangat seronok. dan paling saya suka bila tengok adik-beradik tu main, keevan raj and logan raj jaring gol or sekadar beraksi. kamu sangat handsome lah! tapi dulu, sekarang dah tak. adeyy. hee~ sungguh excited. siap jerit2 sikit+semangat patriotik sikit2. muahaha. rindu pulak saat2 tu. tengok aksi mereka tadi.....



yes, i know even diorang kalah. 4-2 weyh. hoho. but aksi mereka tadi puas juga tengok. s.kumar, si penjaga gol. tabik spring lah! dengan baju besar penjaga gol tuh. smart2! hak3... tak sangka pula bila melihat chua boon huat+jiwa mohan muncul tadi. mereka still main untuk malaysia yea?... lama sungguh berkhidmat untuk pasukan kebangsaan. si jiwa mohan yang selalu disebut2 saya dulu dengan akak. sebab nama dia pelik. haha. yang sekarang ini, tertarik pula dengan megat azrafiq, eyh2, tarikh lahir kamu sama dengan saya lah! bagushhhhhh. hehe...... pemain2 lain juga main boleh tahan juga tadi. tak tahu nama sangat yang baru ni. kan saya cakap tadi, saya dah lama tak ikut perkembangan mereka. dan sekarang tertarik pula mahu meneruskan seperti dulu epas tengok aksi mereka tadi. hee.

apa yang saya nak cakap sekarang, even kalah saya suka tengok mereka main tadi. not bad juga. masih menyengat macam dulu. all the best for third place lah. =] better than nothing.....

dan kalian2, saya memang begini. saya tidaklah terlalu fanatik terhadap sukan2 ni macam anda meminati kelab2 bola inggeris tuh but kalau disebut malaysia yang lawan lagi2 untuk game2 yang saya minat, kadang2 boleh juga saya bertukar menjadi agresif. huhu. yes, saya tahu malaysia memang selalu kalah but siapa lagi nak sokong kalau bukan rakyat sendiri kan.... malu memang malu but at least kita still ada team yang boleh dibawa bertanding. ada lagi negara yang lebih malang dari kita kan... ngee~ cakaplah apa kalian mahu cakap. saya ni membosankan or saya ni.... apa2 sajalah. fine... saya okay saja. ;DD

*kepada musuh saya, (haha, musuh saya ke?..) pakistan yang sangat hebat dari dulu tu... siaplah anda! suhail abas! huh.. main lah pelan2 sikit.... hek3.. huah3... =p

8 comments:

miszdinky said...

wah2..
dh cntik blog nampak..
heee... =)

Anonymous said...

haha hoki semalam aku tgk enn teringt mase lwn kat smk seri iskandar ms f4 dulu mase jadi winger haha lawak doh!
(promote2)
hehe bagos farah ade semangt patriotik wlpn sebenye die tgk player je hahaha same lah ngn aku hee ;p
eyy jap2 bkn pakistan 4 msia 1??



xoxo,
geum jandi

fAraHzIEka=] said...

to k.farah~

tgk spe yg ajar laa..

ehehek

thnx so much! =]

fAraHzIEka=] said...

to yas~

4-2 ah beb

bf gue yea...

muahaha....
=P

Anonymous said...

ak x r tgk sgt tp...kuikui...keevan raj itu ak knal...hakhak yea die encem...dlu..skang ntah x tau...
lalala~~~



wani...

fAraHzIEka=] said...

haa..tw xp..skunk da kawen..kot!lme tak dgr cter dye..huah3..

lalala~~

;)

iznul mua'zim said...

aku pun minat gak!

yang berjanggut tu name dye nur azlan bakar

heE

fAraHzIEka=] said...

hey2, pkck kereta karat!

sbok tul ah, pe ak mnt ko mnt enn..

haha


iye2, tenkiu... hee~